NOĆAS ĆE SE ZABELETI SRBIJA: Nedeljko Todorović najavio sneg i otkrio do kad će trajati hladni talas


IZVOR: Republika - 31.01.2022 | 21:01


Meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da tokom noći sledi nagli preokret vremena i da ćemo osetiti ledeni talas koji dolazi sa severa.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/Pink/screenshot
NOĆAS ĆE SE ZABELETI SRBIJA: Nedeljko Todorović najavio sneg i otkrio do kad će trajati hladni talas

Meteorolog Nedeljko Todorović se osvrnuo na situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama sa koje ledeni vazduh i dolazi do Evrope.

- Glavni nalet je bio u subotu 29. januara, a naredna dva do tri dana oslabiće mrazevi duž obale južnih država, ali nažalost nema kraja tom prodoru hladnog vazduha. Prvo bi počela ledena kiša, a nakon nje sneg u narednom talasu koji bi trajao nekoliko dana. Sredinom februara takođe - naveo je meteorolog Todorović u uključenju u program Kurir televizije.

Meteorolog je dodao da će se u Srbiji već noćas osetiti nagli pad temperature praćen kišom i snegom.

- Prodor hladnog vazduha u Americi usmeren je na istočnu obalu, a što se Evrope tiče može se osetiti na severu Skandinavije i u Rusiji. Kada je u pitanju naša zemlja, mi smo imali privid tog ledenog vazduha prošle nedelje, koji se kretao sa severa Atlantika. Već noćas dolazi kod nas jedan hladan vazduh, pa se može osetiti malo hladnije vreme u naredna dva dana, ali je daleko da će to biti kao na severu Amerike - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Od večeras nas dakle očekuje promena vremena, pad temperature kao i nove snežne padavine.

Takođe, i meteorolog Marko Čubrilo je najavio hladno vreme naredna tri dana, a njegovu prognozu možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO