LOPOVI IMAJU NOVI SISTEM PREVARE ZA KRAĐU AUTOMOBILA: Primetite li flašu između točka i blatobrana zaključajte kola ODMAH!


IZVOR: Republika - 26.12.2021 | 18:44


Kradljivci automobila smislili su novi, lukav način da se domognu kola svojih žrtava.

Foto: RTS/printscreen
LOPOVI IMAJU NOVI SISTEM PREVARE ZA KRAĐU AUTOMOBILA: Primetite li flašu između točka i blatobrana zaključajte kola ODMAH!

Kada se pri startu automobila jave čudne vibracije i zvukovi iz točka, mnogi vozači izlaze kako bi videli u čemu je problem. Pri tome često ostavljaju motor upaljen, automobil nezaključan, a kontaktni ključ u bravi, odnosno na srednjoj konzoli.

Tada lopovi iz prikrajka uleću u automobil i kradu ga, ili uzimaju vredne stvari iz automobila. Ovaj metod krađe postao je pošast u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se "preliva" i na evropski kontinent, piše "Autoportal".

Od saveta, navode se ova tri koraka koji omogućavaju zaštitu:

  • I pri najkraćem izlasku iz automobila ugasite motor, automobil zakočite menjačem i ručnom kočnicom, ponesite ključ i zaključajte auto.
  • Steknite naviku da pregledate, sa svih strana, automobil pre vožnje, kako biste procenili ima li oštećenja, prepreka, da li je neka guma ispumpana i slično.
  • Ako primetite plastičnu flašu zaglavljenu između točka i blatobrana, neka vam se upali alarm - na meti ste lopova.

(Republika/Mondo)

Bonus video: