DELTA SOJ NAPADA MLADE I DECU! Doktorka iz Urgentnog otkrila DVA SIMPTOMA na koja se žale zaraženi


IZVOR: Republika - 19.10.2021 | 07:48


Doktorka Ivana Stefanović iz Urgentnog centra rekla je da su se protekle noći javljali kovid pacijenti, uglavnom mladi, sa dva zabrinjavajuća simptoma.

Foto: Tanjug/AP

Delta soj napada i mlade i decu, ilustracija

Delta soj, zarazniji od prethodnih, širi se brže i napada i mlađe pa i decu, a simptomi pacijenata su temperatura i povišen krvni pritisak, rekla je ona.

Najčešći su bili pozivi kovid pacijenata, i to između 25 i 35 godina. Imali su visoke temperature, i tako visok pritisak da ne očekujete da vam tako skoči zbog temperature, već mora da se obara u konsultaciji sa lekarom - rekla je ona, prenosi Objektiv.

Foto: ST/P. DIVAC

Zlatibor Lončar upozorio da je epidemijska situacija ozbiljna

Podsetimo, epidemijska situacija je krajnje ozbiljna, upozorio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da od kovida 19 obolevaju i deca, bebe i trudnice.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek poručio je da neće biti milosti ni tolerancije prema lekarima koji govore protiv vakcinacije.

Đerlek je istakao da je ogorčen zbog takvog ponašanja zdravstvenih radnika i navodi da je 10 trudnica i porodilja izgubilo život zbog nagovora pojedinih lekara da se ne vakcinišu.