OPOZICIJA CIRKULARNO SA SEVERINOM RAZAPINJE PATRIJARHA PORFIRIJA: I Goran Ješić se priključio uvredama


IZVOR: Republika - 20.09.2021 | 21:11


Ovih dana Patrijarh Profirije glavna je tema u opozicionim krugovima čiji članovi koriste svaku priliku da mu napakoste kako bi mu ukaljali ugled i destabilizovali njegovu vezu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ješić udara Porfirija ispod pojasa

Nakon pevačice Severine Vučković koja je nedavno napala poglavara SPC, šaljući mu na mobilni telefon uvredljive i preteće poruke samo zbog toga jer je u dobrim odnosima sa Milanom Popovićem čija je je ona bivša supruga.

Ovog puta patrijarh se našao na udaru nekadašnjeg Đilasovog kompanjerosa i poptredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića koji je na svom tviter nalogu prozvao patrijarha ortodoksnom laži optuživši ga da je bio stalni gost kod Željka Mitrovića na sajmu medija u Las Vegasu.

Ovim komentarom Ješić je aludirao na to da je patrijarh navodno išao u Vegas da bludniči s obzirom na to da je napisao "nije ga išla karta" a kockanje se smatra jednim od poroka. 

Kako neko ima obraza da na ovakav način iznese niz ortodoksnih laži prema poglavaru SPC, neko koga prati imidž "utaje poreza" a svoje bogatstvo stekao je od pelješenja građana Srbije, te tada nije krio da je kupovao luksuzne automobile od po nekoliko desetina hiljada evra.

Njega su i u DS optuživali da je krao stranačke pare, a sada je sebi dao za pravo da otužuje i vređa patrijarha Porfirija.