POPOVIĆ IVKOVIĆ: Zarad jeftinih političkih poena, ŽIVKOVIĆ LAŽE O RADU POLICIJE


IZVOR: Republika - 08.12.2017 | 20:01


Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović poručila je da je žalosno koliko je Nova stranka, zarad sticanja jeftinih političkih poena, spremna na manipulacije i laži o radu policijskih službenika, koji su profesionalno i u skladu sa zakonom u vrlo kratkom vremenskom periodu rasvetlili krivično delo počinjeno 16. novembra 2017. godine na štetu Jelene Grujić Ristić, predsednice opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima.

Foto: Tanjug

Biljana Popović Ivković

- Zarad istinitog informisanja javnosti ističemo da je njen suprug Dejan Ristić 30. novembra ove godine u policijskoj stanici u Pećincima, u prisustvu javnog tužioca, u postupku prepoznavanja osumnjičenog precizno naveo da "može da prepozna lice sa prilično sigurnim stepenom verovatnoće - navela je Popović Ivković

- Zbog čega se, kako je to Nova stranka večeras saopštila prilažući zapisnik povodom današnjeg postupka prepoznavanja Osnovnog tužilaštvu u Rumi, Dejan Ristić celih osam dana kasnije predomislio i sada naveo da ne može da prepozna lice, nadamo se da će i samo Tužilaštvo ispitati - istakla je ona.

  
- Mogu samo da kažem da Novu stranku i njihovog lidera Zorana Živkovića treba da bude sramota zbog korišćenja ovog slučaja u svrhu političke propagande. Pozivam ih da više ne zloupotrebljavaju rad policije i tužilaštva zarad svojih političkih kampanja i napominjem da je MUP prinuđen da zbog njihovih manipulacija i zarad odbrane rada policijskih službenika koji savesno i profesionalno obavljaju svoj posao objavi dokumenata koja poseduje - zaključila je Popović Ivković.