POŠTA SRBIJE UPOZORAVA: Lažni kuriri dolaze na kućnu adresu i traže novac, obratite pažnju na OVA obeležja!


IZVOR: Tanjug, Republika - 06.07.2021 | 08:38


Pošta Srbije, zbog pojave prevaranata, apelovala je danas da građani budu posebno oprezni prilikom preuzimanja paketa na kućnoj adresi.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

Pošta Srbije je ukazala da se nepoznata lica lažno predstavljaju kao kuriri Post ekspresa ili drugih kurirskih službi i pokušavaju građanima kod kuća da uruče pošiljke uz naplatu određenog iznosa.

Kako navode, ovakvo ponašanje pojedini građani su prijavili kao pokušaj prevare.

Pošta Srbije zamolila je građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljki na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju.

Kako navode treba posebno voditi računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke.

Pošta je pozvala građane da se u slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, kako bi se ista proverila.

Građane su zamolili da ukoliko je to moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti radi blagovremenog reagovanja na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova - Upravi kriminalističke policije - protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošta Srbije - saopštile su Pošte Srbije.