UČENICU BRUTALNO PRETUKAO ŠKOLSKI DRUG U ZEMUNSKOM PARKU! Jezivo je šutirao, udarao pesnicama u REBRA i NOS, škola ne REAGUJE na nasilje!


IZVOR: J.J. - 18.06.2021 | 14:51


U zemunskoj osnovnoj školi "Majka Jugovića" pre dva dana se desilo brutalno vršnjačko nasilje, kada je učenik petog razreda divljački pretukao školsku drugaricu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">Ilustracija:Profimedia</a>

 Sve se desilo posle časova, nakon što su se deca okupila oko fontane u zemunskom parku da proslave kraj školske godine. Dečak je napao drugaricu jer ga je ona poprskala vodom. 

 

- Deca već godinama kraj godine proslavljaju prskanjem. Ponesu flašice, pištoljčiće. U toku prskanja moja ćerka je najverovatnije isprskala druga, a on ju je najpre gađao u glavu, zatim se zaleteo, počeo da je šutira, a onda i udara pesnicama u rebra i nos. Išli smo kod lekara, nema unutrašnjih povreda, ali je nos i čitav deo lica natečen i bolan. Dečak je inače sklon nasilju. Mi deci stalno ponavljamo da se sklanjaju od njega.  Roditelji tog dečaka kažu da njihovo dete to ne radi, međutim znam da je to radio i drugoj deci, ali u školi nemaju ništa zapisano o tome - priča majka pretučene devojčice. 

Foto: Privatna arhiva

Kako navodi, hirurg sa Instituta za majku i dete je po dužnosti pozvao policiju, ali njima su ruke vezane. 
 
- Dali smo izjavu u zemunskoj policiji, inspektor je imao puno razumevanja, ali oni mogu samo da pozovu roditelje i nadležne da dalje prate dete. A u školi su rekli da se slučaj desio van objekta i posle časova i da će se problematičnim dečakom baviti od sledeće godine jer mu je već zaključena ocena iz vladanja - dodaje majka. 

Foto: Privatna arhiva

Povodom ovog incidenta pozvali smo i školu za komentar i ostavili broj telefona, ali nam se direktorka Ana Lukić nije javila. Posle nam je rečeno da je otišla kući.