GORAN VESIĆ: Pozivam sve građane Srbije da se vakcinišu što pre!


IZVOR: Republika - 20.01.2021 | 10:46


Na teritoriji opštine Grocka juče je vakcinu protiv korona virusa primilo 122 građana od 144 prijavljenih, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska punkta za vakcinaciju u zdravstvenoj stanici u naselju Begaljica.

Foto: printscreen/TVPink

- To je veoma dobro, mada želimo da se vakciniše još više ljudi i zato ćemo osim ovog u Begaljici, u opštini Grocka otvoriti punkt u Kaluđerici, a razmišljamo o tome da otvorimo i punkt u Leštanima-  rekao je Vesić.

Pozvao je građane Grocke, ali i drugih delova grada da se što pre vakcinišu jer  vakcinacija, ističe, jedini siguran način da se zaštitimo od virusa i vratimo normalnom životu.

Vesić je rekao da, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, trenutno imamo više od 1,3 miliona vakcina, a da je kupljeno ili plaćena prva rata za više od šest miliona vakcina.

Naveo je da je Srbija jedina zemlja na zapadnom Balkanu koja je počela masovnu vakcinaciju građana i dodao da je veoma važno da se svi građani vakcinišu.

Podsetio je da su u svih 17 beogradskih opština otvoreni kol centri putem kojih se starijima od 65 godina nudi pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija.

Kako je precizirao, od 122 građana Grocke koji su juče primili vakcinu, njih 35 prevezeno je do mesta gde se vrši vakcinacija.

- Ne sme da se dogodi da neko ko želi da primi vakcinu, nije vakcinisan zato što nije imao prevoz ili nije znao kako da se prijavi za vakcinaciju. Vozićemo ljude i neće se dogoditi da bilo ko ostane bez vakcine samo zato što živi pet, deset ili 20 kilometara daleko od mesta za vakcinaciju- rekao je Vesić.

Zahvalio je zdravstvenim radnicima koji već deseti mesec rade bez prestanka i leče obolele od korone i drugih bolesti, kao i opštini Grocka koja čini sve da se svaki građanin te opštine vakcinise i na taj način zaštite svoje stanovništvo.

- Imamo u rezervi još 17 punktova na teritoriji Beograda. Kako interesovanje za vakcinaciju bude raslo, tako ćemo ih otvarati. Naravno, za te punktove su nam potrebni lekari i medicinske sestre koji će davati vakcine, ali smo, kao Grad, potpuno na usluzi našem zdravstvenom sistemu kako bi ovaj zajednički posao što pre završili- rekao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić rekao je da kol centar za pomoć oko vakcinacije u toj opštini ima 15 telefonskih linija, kao i 20 vozila za prevoz najstarijih građana do mesta za vakcinaciju.

- Prioritet nam je zdravlje naših sugrađana, da se izborimo sa virusom i vratimo u normalan život- rekao je Pantelić. Direktor Doma zdravlja Grocka Nebojša Blagojević zahvalio je predsedniku Vučiću na tome što je uspeo da obezbedi vakcine kako bi se, pre svega vakcinisali najstariji građani, a potom i svi ostali.

Kako je istakao, zdravsteni sistem na nivou Grocke, ali i cele Srbije spreman je da to sprovede.

 
$bp("Brid_11140547", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});