Na dnevnom redu nove mere! U petak hitna sednica Kriznog štaba


IZVOR: Tanjug, Republika - 09.12.2020 | 19:00


Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedaće u petak u 8.00 sati ujutru.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Članovi Kriznog štaba

Prema onome što navode epidemiolozi, očekuje se da u centru pažnje budu mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i očekivani dolazak naših građana u zemlju.

Jedna od mera koja se trenutno razmatra u cilju suzbijanja virusa Kovid-19 je uvođenje obaveznog PCR testa za one koji dolaze u Srbiju uoči predstojećih praznika, a nastavljamo svakodnevno da odmeravamo mere i šta je još potrebno učiniti da bi se situacija držala pod kontrolom, rekla je danas i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da se nastavlja rad na prevenciji eventualnih katastrofalnih scenarija, kako se ne bi zatvarala privreda, ili da dođe do što manjeg zatvaranja.

 
$bp("Brid_07540292", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Kako kažu iz medicinskog dela Kriznog štaba, svakodnevno se raspravlja o novim merama, a neke od njih su napisali i poslali na razmatranje. Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u našu zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija.

Stručnjaci upozoravaju i da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na naš zdravstveni sistem.

U Srbiji je u protekla 24 časa registrovano 7.804 novozaraženih korona virusom, preminule su 54 osobe, a na respiratorima se nalazi 319 pacijenata, što je najviše od početka pandemije. Širom zemlje hospitalizovano je 8.489 osoba.