Aleksandar Antić: Vučić odgovorio istorijskom zadatku


IZVOR: pink.rs, republika.rs - 04.09.2020 | 12:27


Potpredsednik GO SPS Aleksandar Antić izjavio je da ohrabruju poruke iz Vašingtona da je naša delegacija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, u potpunosti zaštitila vitalne državne interese, tražeći kompromis koji će otvoriti novu stranicu za ekonomski i politički prosperitet Srbije.

Foto: Tanjug/D. MIJATOVIĆ

Aleksandar Antić

Antić je naveo da se pokazalo da su razgovori u Beloj kući izuzetno teški i da je Srbija pod ogromnim pritiskom, kao što je, podseća, predsednik Vučić i najavljivao, ali i da je naša delegacija otputovala izuzetno pripremljena za sva iskušenja.

- Pokušaj da se kroz sporazum prihvati takozvano obostrano priznanje Srbije i Kosova nije prošao isključivo zbog čvrstog i odgovornog stava predsednika Vučića, čime je još jednom demonstrirao da i Srbija i on lično uživaju veliki ugled i poštovanje kod najuticajnijih svetskih faktora - naveo je Antić u saopštenju.

Ističe da Srbija ima istorijsku priliku da razreši višedecenijski problem i to na način koji će uvažiti njene državne interese, a posebno interese Srba na Kosovu i Metohiji.

 

 
$bp("Brid_99221977", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

 

- Građani Srbije treba da imaju puno poverenje u naš pregovarački tim, predvođen predsednikom Vučićem, da će i ovog puta odgovoriti istorijskom zadatku na najbolji način, pre svega beskompromisno štiteći naše temeljne vrednosti i interese - zaključio je Antić.