NIKO NE MOŽE DA SKINE POGLED SA NJEGOVE MASKE: Okanović došao u studio sa ispisanom porukom za celu Srbiju!


IZVOR: RTS, Republika - 21.08.2020 | 07:56


Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja je rekao da je procenat ljudi koji vezuju pojas na zadnjem sedištu simboličan i upozorava da to može ugroziti bezbednost, ne samo osoba koje nisu vezale pojas, već i onih koji sede napred.

Foto: printscreen/RTS

Damir Okanović

Damir Okanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da i oni koji vezuju pojas na zadnjem sedištu čine to uglavnom zbog kazni. Napominje da je konačno vreme da shvatimo da nije cilj da država uzima pare i puni budžet.

- Ako ne vežete pojas pozadi, ne ugrožavate samo sebe, već i ljude ispred sebe, majku, brata, sestru... Vaše telo kada posle udesa krene napred velikom silinom udara tu osobu i usmrćuje je", istakao je Okanović i simbolično, kao poruku, na zaštitnoj maski ispisao "Vežite pojas".

Dodao je da radovi na Begaljičkom brdu utiču na formiranje velikih kolona, što utiče na dužinu puta, ali i na vozačke sposobnosti.

Navodi da pada koncentracija vozačima i da mnogi, posle tih kolona nestrpljivo ulaze u rizična preticanja.

 
$bp("Brid_97996044", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Podseća da je slična situacija na putu od Čačka ka granici sa Crnom Gorom.

- Naši putari zaslužuju sve pohvale, ali hajde da ne radimo takve stvari kada je špic sezone - rekao je Okanović i upitao šta bi se dogodilo da je tranzitni saobraćaj kao što je inače u ovo doba godine.

Poručuje i da je jedini lek za umor – odmor, a da su kafa i razni napici samo prva pomoć do najbližeg odmarališta.