Dačić u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Sijera Leonea: Nadam se da će se zdravstvena situacija u vašoj zemlji popraviti


IZVOR: Tanjug, republika.rs - 14.08.2020 | 19:23


Informisanje o pandemiji korona virusa i jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa bile su teme današnjeg razgovora ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića s ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Sijera Leonea Nabilom Faridom Tunis, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

Dačić je informisao ministarku TUNIS o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, preneo da je u Srbiji došlo do smanjenja broja obolelih od zarazne bolesti Kovid-19.

Kako je saopšteno on je izrazio nadu da će se i u Sijera Leoneu zdravstvena situacija uskoro normalizovati i izjavio saučešće zbog preminulih od Kovid-19 u toj zemlji.


Šefovi diplomatija razmenili su mišljenja o budućim modalitetima saradnje između Srbije i Sijera Leonea, a konstatovano je da je, uprkos pandemiji Covid-19, potrebno nastaviti sa aktivnostima usmerenim na dale jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa, kao što su poloprivreda, obrazovanje, zdravstvo, turizam i kultura.

Dačić je još jednom izrazio veliku zahvalnost zbog odluke Sijera Leonea da povuče ranije dato priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova" i istakao da je rukovodstvo Sijera Leonea time pružilo podršku teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije, kao i fundamentalnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

 
$bp("Brid_97432427", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});


Razmotrene su mogućnosti intenziviranja dijaloga na najvišem nivou, odnosno realizaciju poseta na nivou predsednika država, što bi bio snažan impuls unapređenju bilateralne saradnje.

Dačić je uputio poziv ministarki Tunis da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.