(FOTO) O NJEMU PRIČA CELA SRBIJA! Otkrivamo ko je čovek sa fotografije koja je podigla buru na društvenim mrežama


IZVOR: Republika - 24.07.2020 | 13:52


Miloš Radošić (56), čovek sa fotografije koja je jedna od najkomentarisanijih na društvenim mrežama, tvrdi da godinama već ne može da nađe posao u građevinskoj struci iako poseduje ogromno iskustvo i licence koje ga osposobljavaju da samostalno radi na najvećim građevinskim projektima.

Foto: Republika.rs

Miloš se odlučio da na ulici potraži posao

Radošić, o kome se poslednjih dana priča na društvenim mrežama, je 1996. godine diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu i tu nije prestao sa svojim obrazovanjem i usavršavanje.

Kako je ispričao za Republiku, dok je trajala njegova karijera, stekao je 4 priznate licence u Srbiji i Republici Srpskoj sa kojima može da radi kao samostalni konstruktor i izvođač radova na velikim projektima.

Bogato radno iskustvo

- Tokom svog radnog iskustva radio sam u velikim firmama u Srbiji, okruženju i inostranstvu. 2 licence sam stekao u Republici Srpskoj, a licence 310 i 410 u Inženjerskoj komori Srbije. Sa ovim licencama mogu da radim projektovanje konstrukcijskih elemenata i samostalno izvodim radove na mostovima, tunelima, zgradama - priča nam Miloš sa setom u glasu što usled tolikog obrazovanja ne može da nađe zaposlenje u struci.

 

 
$bp("Brid_95597227", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Radošić kaže da ima i bogato radno iskustvo iz inostransta. Godinama je radio na projektima širom Nemačke i Švedske gde je dobro naučio jezik. Ali, ni ove veštine mu trenutno ne pomažu da se negde skrasi i nađe zaposlenje kakvo odgovara njegovim kvalifikacijama.

 

Zbog toga on danas živi u manastiru Svetog Arhiđakona Stefana u naselju Slanci gde se hrani i "životari od danas do sutra".

Ne odustaje

- Živim u manastiru i tu se hranim. Ovako bez posla živim od dana do dana. Prošle godine sam radio samo malo, svega tri meseca - kaže Radošić za Republiku i dodaje da ne želi da odustane.

- I dalje ću nastaviti da izlazim na ulicu i na taj način da tražim posao - kaže on sa nadom u glasu da će njegov telefon zazvoniti i sa druge strane čuti glas budućeg poslodavca.

 

 
$bp("Brid_95597239", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});