Ministarstvo zdravlja apeluje na građane: Koristite kovid ambulante pri domovima zdravlja, veliki je pritisak na INFEKTIVNU!


IZVOR: Republika - 25.06.2020 | 11:25


Ministarstvo zdravlja danas je jos jednom apelovalo na sve građane, koji imaju potrebu da se pregledaju zbog sumnje na Kovid-19, da koriste kapacitete kovid ambulanti pri domovima zdravlja, kako bi se rasteretio rad zaposlenih u trijažnim ambulantama Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS.

Foto: e-stock/S. NEDELJA

Foto: Ilustracija

Podsećamo građane da je potrebno PRVO da odu u kovid ambulantu svog doma zdravlja, i tamo da obave RTG pregled, bris grla, krvnu sliku i brzi test i tek nakon toga, ukoliko ordinirajući lekar proceni da je potrebno, da se upute u trijažnu ambulantu na sledećem nivou zdravstvene zaštite.

Pored Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, trijaža nakon pregleda u domu zdravlja se obavlja i u KBC Bežanijska kosa. Radno vreme kovid ambulanti pri domovima zdravlja je od 7 do 20h radnim danima, a vikendom od 8 do 18h.


Od sutra pocinju da rade i dve ambulante tokom cele noci. One se nalaze na adresama: Čarli Čaplina 18 Palilula, Cara Dušana 176, Zemun