Novo upozorenje RHMZ-a: Evo kada stižu obilni pljuskovi praćeni grmljavinom!


IZVOR: Republika - 01.05.2020 | 10:39


Svake godine je intresovanje za vremenske uslove za prvomajske praznike, slobodno se može reći, top tema! Međutim, ove godine to i nije naročito važna informacija jer je uranak u drugom planu u odnosu na vanredno stanje i borbu protiv korone. Ipak, ako planirate da budete napolju u onim okvirima koje uvedene mere omogućavaju, evo kakvo se vreme očekuje...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas u 12 časova najavu da se do kraja dana očekuje nagla promena vremena.

- Danas i sutra nestabilno, povremeno sa kišom, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom pa se lokalno očekuje i veća količina padavina - stoji na sajtu RHMZ-a.

U subotu i nedelju opet pljuskovi i grmljavina

Umereno do potpuno oblačno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje na zapadu i jugozapadu. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 95%.

Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 17 do 21 stepen. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 80%.