DOSTAVLJAČI HRANE I NAMIRNICA, SRAM VAS BILO: Glovo ugrožava zdravlje svih građana Beograda!


IZVOR: K. I. - 21.04.2020 | 05:33


Bruka i sramota. Radnici kurirske službe Glovo, koja se uglavnom bavi dostavom hrane, ugrožavaju zdravlje svih onih kojima dostavljaju isporuke.

Foto: Srpski telegraf

OPASNO Ni traga od zaštitne opreme

Srpski telegraf ima fotografije na kojima se jasno vidi kako dostavljač sa Glovo rancem u centru Beograda isporučuje namirnice, a da pritom nije preduzeo ni minimalne mere zaštite. Sve to dešava se usred najdužeg policijskog časa i u jeku borbe protiv koronavirusa, koji je u našoj zemlji odneo više od 100 života.

Glovo inače posluje preko aplikacije i bavi se dostavom različitih proizvoda. Reklamiraju se da posluju u više od 140 gradova, u 20 zemalja. Njihovi kuriri od početka vanrednog stanja, kada su mnogi primorani da ostaju u kućama, dostavljaju hranu, idu u prodavnice i apoteke i dostavu naplaćuju korisnicima. S druge strane, kako se ispostavilo, zato što ne preduzimaju mere zaštite, uz robu vam vrlo lako mogu isporučiti i virus.

Hranu isporučuju bez zaštitnih rukavica i maski

Cena dostave (kreće se i do 1.000 dinara) formira se na osnovu razdaljine. Što je ona manja, usluga manje košta.

Srpski telegraf je pokušao da dođe do predstavnika Glovo u Srbiji (regionalni centar stacioniran je u Zagrebu) ne bismo li dobili odgovor na pitanje kako je moguće da se na ovaj način ugrožava zdravlja građana. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovor na naša pitanja poslata mejlom nismo dobili.