Doktorka iz Kraljeva pozitivna na koronu, njenih 17 kolega u izolaciji


IZVOR: Tanjug - 30.03.2020 | 15:10


Kod doktorke Zavoda za javno zdravlje Kraljevo utvrđeno je prisustvo virusa korona zbog čega je pored nje još 17 lekara iz Zavoda stavljeno u izolaciju, izjavio je danas direktor tog Zavoda doktor Aleksandar Macan.

Foto: Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Foto: Ilustracija

Kako je Macan naveo za Tanjug, s obzirom da je kod njihovog lekara potvrđen virus korona, može da se kaže da je situacija normalna.

- Preusmerili smo sve snage kako bi se poslovi iz Zavoda normalno odvijali - kazao je Macan.


Dodaje da su izlistani svi koji su bili u kontaktu sa doktorkom i da je po rešenju Sanitarne inspekcije odstranjeno još 17 radnika u samoizolaciju, odnosno zajedno sa tom doktorkom ukupno 18 lekara.

- Kompletni epidemiološki kadar iz Zavoda je odsutan i sada nakon male konfuzije u jutrošnjim satima smo se konsolidovali i pružamo sve usluge koje Zavod može da radi u ovakvim uslovima - naveo je Macan.

Dodaje da će u svim poslovima imati i pomoć Instituta Batut i da su spremni za dalje postupanje u epidemiji.

Prema njegovim rečima, na teritoriji grada Kraljeva za sada su registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, a na teritoriji opština Raška i Vrnjačka banja, za koje je Zavod u Kraljevu takođe nadležan, tri odnosno dva slučaja osoba sa potvrđenim novim virusom.