Lekarka iz Kraljeva zaražena koronavirusom! 18 radnika Zavoda za javno zdravlje u samoizolaciji


IZVOR: telegraf - 30.03.2020 | 08:47


Štab za vanredne situacije grada Kraljeva saopštio je da više ne šalju uzorke za testiranje na COVID 19 na Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", da je to do daljnjeg obustavljeno jer u toj ustanovi postoje tehnički problemi.

Foto: e-stock/S. NEDELJA

Foto: Ilustracija

Naime, jutros je potvrđeno da je lekarka epidemiolog iz Vrnjačke Banje, a koja je radila u Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu, zaražena koronavirusom.

Zbog toga je od jutros 18 radnika Zavoda za javno zdravlje u samoizolaciji.

Prema rečima dr Aleksandra Macana, direktora kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, postoji velika verovatnoća da se pregledi određenog broja uzoraka ubuduće vrši u Veterinarskom specijalističkom institutu u Кraljevu.

- Trenutno postoje tehnički problemi na ovom institutu i do daljnjeg je obustavljeno slanje uzoraka na testiranje. Očekuje se da će Zavod za javno zdravlje u Кraljevu će dobiti instrukciju za dalje slanje uzoraka -  navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije i dodaje:

- Danas je izvršena obuka po 20 medicinskih sestara Doma zdravlja Кraljevo, i Opšte bolnice "Studenica" za uzimanje uzoraka kod pacijenata u cilju spremnosti za masovno testiranje.