Beogradski alas Renato Grbić apeluje na predsednika: Pomozite Srbima sa Kube!


IZVOR: novosti.rs, republika.rs - 21.03.2020 | 09:29


Imamo malo vremena da reagujemo, jer će Kuba za dva dana zatvoriti granice za strance, što znači da ćemo mi ovde ostati i nećemo moći da se vratimo - poručuju Srbi

Foto: instagram.com/renato_grbic

Renato Grbić sa ekipom zarobljen na Kubi

Srpski državljani koji su bili zarobljeni na aerodromima u Parizu i Amsterdamu stigli su u petak uveče u Beograd, specijalnim letom koji je organizovala Vlada Srbije. Ipak, još mnogo Srba nalazi se u sličnoj situaciji širom sveta, a jedan od njih je i beogradski heroj Renato Grbić, koji se sa još 30 zemljaka nalazi na Kubi.

Oni su putem društvene mreže Instagram uputili apel Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću da pomognu našim građanima koji su se zadesili na Kubi i koji vape za pomoć, jer i tamo situacija postaje kritična, ljudi ostaju bez sredstava, a ujedno nemaju gde da spavaju jer Kubanci ne žele da izdaju sobe.

- Želimo da pozdravimo naše roditelje i da im kažemo da ne brinu. Imamo malo vremena da reagujemo, jer će Kuba za dva dana zatvoriti granice za strance, što znači da ćemo mi ovde ostati i nećemo moći da se vratimo. Naša jedina šansa je da se vratimo preko Moskve i jedino što molimo državu je da nam izađe u susret, kao za građane u Parizu i Amsterdamu, i pošalje avion u Rusiju. Potrebno je odobrenje države da pošalje avion u Moskvu, a Aeroflot nas pustiti - poručili su Srbi zarobljeni na Kubi.