Osvetljen put LED svetiljkama iz donacije do manastira Nimnik


IZVOR: Republika - 12.03.2020 | 08:47


Put prema manastiru Nimnik od danas je osvetljen zahvaljujući donacijama. Postavljena je rasveta sa najsavremenijim LED svetiljkama koje ispunjavaju najviše tehničke standarde i najviši kvalitet u javnoj rasveti.

Foto: Ivana Đurišić

Postavljanje svetiljki

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić koji je ovom prilikom izjavio:

- Izuzetno nam je drago što je kompanija Smart Energy Investment prepoznala potrebu da donira svetiljke na čemu smo zahvalni kao i firmi Keep light koja je izvršila doniranje u vidu montaže. Pre dve godine je zamenjen deo javne rasveta u Velikom Gradištu i to po najvišim standardima i već smo se uverili u benefite. Javno privatno partnerstvo (JPP) pokazalo se kao pravo partnerstvo na delu i kroz ovu donaciju.

POGLEDAJ GALERIJU

Rezultat entuzijazma sveštenih lica iz manastira je osvetljen put kojim sve veći broj posetilaca sada može da priđe u večernjim satima. Iguman Jelisej istakao je ,,Ovo je za manastir mnogo važno, jer se prepoznala potreba da se reši rasveta koja znači za sve nas ovde, ali i za posetioce,” poručio je iguman.

Opština Veliko Gradište obnovila je put, a Elektrodistribucija Požarevac donirala je obnovu bandera i napojnih kablova kako bi savremene LED svetiljke mogle da se implementiraju.

U godinama pred nama sve opštine u Srbiji će zameniti javno osvetljenje u skladu sa zahtevima EU, ali i zbog uštede električne energije i očuvanja prirode.