(FOTO) CarGo električni automobili za zeleniji Beograd


IZVOR: Republika - 15.01.2020 | 11:37


Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo predstavio je danas najnoviju biznis klasu koju čini 100 najnovijih luksuznih limuzina među kojima se nalaze i električni Jaguari I-Pace, proglašen za automobil 2019. godine.

Foto: Car Go

- Svakog dana svi smo svedoci sve većeg zagađenja vazduha, a  Beograd se čak našao na listi deset najzagađenijih gradova. Uvođenjem električnih automobila želimo da damo svoj doprinos smanjenju emisije štetnih gasova i da pomognemo da Beograd i Srbija budu zdravije mesto za život - kazao je Vučić na konferenciji za medije predstavljajući električnu flotu, njihove prednosti i kvalitete.

On je istakao da je CarGo poznat po novitetima i inovacijama i da pored električnih jaguara, CarGo flotu čini i veliki broj hibrida koji su ranije nabavljeni, a koji imaju malu potrošnju i inovativnu tehnologiju za smanjenje količine izduvnih gasova.

Vučić je naglasio da bi CarGo planira da još više investira i da će građani tek videti novitete, a da je nabavkom više od 150 automobila visoke kategorije napravljen ogroman iskorak za Beograd. 

Foto: Car Go

Aleksandar Vučić

- Mi bismo i više investirali da nam svakoga dana karteli ne stavljaju klipove u točkove, ne šalju namerno inspekcije i izmišljaju postupke, čiji je jedini cilj da zaustave naš razvoj. Čekamo šta će sledeće da izmisle, koju drakonsku kaznu da izmaštaju, ali ni to im neće pomoći, razvoj i napredak je nezaustavljiv - izjavio je on.

Prema njegovim rečima, CarGo je tu da svim svojim članovima koji pružaju uslugu da podršku, odlične uslove i novu, ekološku i čistu flotu za sve druge članove.

Foto: Car Go

- Moram da napomenem da CarGo Danas Udruženje CarGo broji vše od 800.000 članova, što je dokaz koliko CarGo vredi i koliko je potreban Beogradu i ostatku Srbije. Zbog naše dece, njihove budućnosti i zdravije i zelenije Srbije biće još više električnih automobila i hibrida - istakao je predsednik Vučić i zahvalio se mladim ljudima, bez kojih kaže CarGo ne bi bio sada gde jeste.