Car Go podneo krivičnu prijavu protiv pomoćnika ministarke saobraćaja Saše Stojanovića


IZVOR: Republika - 17.12.2019 | 09:26


Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je danas Odeljenju za borbu protiv korupcije krivičnu prijavu protiv pomoćnika ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastruture Saše Stojanovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Foto: Medija centar Beograd

Vuk Guberinić

- Ako je bolest sezone grip, očigledno je da je zloupotrebna službenog položaja bolest mandata ministarke Zorane Mihajlović, njenog ministarstva i najbližih saradnika. Podneli smo više krivičnih prijava protiv ministarke, čekamo reakciju nadležnih organa, ali trebalo nam je vremena da otkrijemo mrežu njenih saradnika i izvršilaca. U tome polako uspevamo i nastavićemo sa krivičnim prijavama i protiv njih - rekao je Guberinić.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi podnetoj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Stojanović je u Radnu grupu za izmene Zakona o prevozu putnika uključio samo predstavnike taksi udruženja, koji su Zakon krojili po svojoj meri.

- Ne samo da je koristio princip kadija te sudi, kadija te tuži, već je dodao i deo – kadija ti piše zakon. U radnu grupu nisu bili uključeni ni pravnici, profesori, naučnici, niti stručnjaci. Na ovaj način, narušeni su osnovni principi tržišne konkurencije - istakao je Guberinić.

Direktor kompanije CarGo Technologies rekao je da se nada da će nadležni organi utvrditi da li je motiv takvog ponašanja pomoćnika ministra Saše Stojanovića nalazi u tenisu ili zaštiti građana.

- Pomoćnik ministra saobraćaja može da se pohvali i drugom titulom – a to je glavni teniser srpskog saobraćaja. Ali ne može da se pohvali da svoj sektor u ministarstvu vodi u interesu građana. Gospodin Stojanović mora i da odgovori da li će mu prioritet u budućnosti biti tenis ili transport - zaključio je Guberinić.

U krivičnoj prijavi se dodaje da je Stojanović kao rukovodilac grupe u medijima iznosio neistine da se "niko nikada ispred CarGo-a nije prijavio da učestvuje u radu Radne grupe", čime je javnost pokušao da dovede u zabludu.  

Guberinić je pozvao Više javno tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv Saše Stojanovića i da u krivičnom postupku zahteva najstrožu moguću kaznu za prijavljenog.