Kolona duga 12 kilometara kod Batrovaca, zadržavanje 15 sati


IZVOR: Tanjug - 05.12.2019 | 12:55


Na graničnom prelazu Batrovci danas se nastavilo zadržavanje kamiona na izlazu iz Srbije koje je nastalo usled jučerašnjeg oštećenja optičkog kabla na hrvatskoj strani granice i trenutno je kolona kamiona duga oko 12 kilometara i zadržavanje traje oko 15 časova.

Foto: Tanjug

Foto: Ilustracija

Iz Uprave carina kažu da iako se činilo da je kvar saniran juče u popodnevnim časovima i da će kamioni početi da prelaze granicu, usledio je pad kompjuterskog sistema, što je uticalo na nastavak zastoja. "Tehnički problem je donekle saniran nakon 17 časova, ali je rad hrvatskih pograničnih organa i dalje usporen, što je najvećim delom razlog tolikog zadržavanja", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Navode i da je na izlazu iz Hrvatske formirana velika kolona teretnih vozila, duga oko osam kilometara, pa se i na ulaz u našu zemlju čeka oko 12 sati. Od sedam do 12 časova iz zemlje izašlo 82 kamiona, a u zemlju ušlo 150, navodi se u saopštenju carine. Međuzona između dva granična prelaza popunjena je teretnim vozilima koja čekaju da tehnički problemi u Hrvatskoj budu u potpunosti otklonjeni, kako bi nesmetano nastavili put.

Dok se promet teretnih vozila na prelazu Batrovci polako normalizuje, putnički saobraćaj sve vreme se nesmetano odvija.