Bizarna teorija Darka Trifunovića: Putin je osnovao OVK


IZVOR: informer.rs, Republika - 07.11.2019 | 22:19


Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović optužio je juče predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina da je osnovao OVK, odnosno da je obučavao albanske teroriste dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj!?

Foto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY

Nešto je gadno pobrkao: Darko Trifunović

Trifunović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi, rekao da je ova zločinačka organizacija osnovana sredinom osamdesetih godina prošlog veka i da je ključni čovek u njenom stvaranju bio Putin, u to vreme prvi čovek sovjetske obaveštajne službe u Berlinu?!

Trifunović je juče za Informer ponovio svoje sumanute tvrdnje i rekao da stoji iza svega jer navodno poseduje dokumente Savezne službe državne bezbednosti bivše Jugoslavije u kojima ovo piše!?

Prema njegovim rečima, Albanija i Istočna Nemačka osamdesetih godina 20. veka bile su pod punom kontrolom sovjetskih službi, koje su i osnovale OVK.

 

 

- OVK je osnovana osamdesetih godina pod nazivom Staljinističko-lenjinistički pokret Albanaca za odvajanja od Jugoslavije. Ova organizacija napravljena je od strane Štazija, tajne službe Istočne Nemačke, i albanske tajne službe Sigurimi. U to vreme, Albanija i Istočna Nemačka bile su pod kontrolom sovjetskih službi. Čovek koji je bio ključan u stvaranju šiptarske terorističke organizacije bio je lično Putin. On je u to vreme vrbovao i Angelu Merkel da radi za Moskvu. Sve ovo ne govorim ja, već stoji u dokumentima Savezne službe državne bezbednosti Jugoslavije - tvrdi Trifunović, koji zanemaruje činjenicu da je OVK, po svim relevantnim izvorima, osnovana tek 1993. godine, a da je Putin bio agent KGB u Istočnoj Nemačkoj od 1985. do 1989. godine.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić ističe da je Trifunovićeva teorija bušna sa više strana.

- Ova tvrdnja o Putinu uopšte ne pije vodu jer on u to vreme nije imao ovlašćenja za takve krupne međunarodne programe. Uostalom, da je to istina, Rusija bi valjda i danas rukovodila terorističkom OVK. To znači da do ratova na Balkanu ne bi ni došlo, jer Rusija ne bi huškala jednog saveznika na drugog. Sumnjam da je i ova tvrdnja deo antiruske propagande. Ona se uklapa u sve učestalije teorije da je Rusija kriva za sve krize čiji su pravi autori NATO pakt i EU - naglašava Petrić.