Upravljanje potapajućim stubićima, garažama i još mnogo toga


IZVOR: Republika - 26.09.2019 | 11:40


Upravljanje potapajućim stubićima, koji se nalaze na obodu nove pešačke zone Knez Mihailova, obavlja se iz novog, savremeno opremljenog monitoring centra, koji je Javno komunalno preduzeće "Parking servis" pustilo u rad ovih dana.

Foto: Grad Beograd

Nakon proširenja pešačke zone u najužem centru grada, na obodima je postavljeno sedam potapajućih stubića, kako bi se ograničio i kontrolisao pristup motornim vozilima. Pristup pešačkoj zoni, u određenom vremenskom periodu, imaju dostavna vozila i vozila sa specijalnim dozvolama, a kontrolu obavlja "Parking servis", upravo iz ovog Kontrolno-operativnog centra. Osim kontrole, u slučaju potrebe, korisnicima iz monitoring centra se može pružiti i podrška i neophodna pomoć.

Kontrolno-operativni centar beogradskog "Parking servisa" mesto je iz koga se obavlja i daljinski nadzor i upravljanje funkcionisanjem objekata. Iz KOC-a se obavlja i monitoring stanja u javnim garažama, upravlja se raspoloživim dizalicama za prenos vozila, kao i info tablama koje prikazuju slobodna parking mesta, kako na ulicama, tako i u garažama.

Foto: Grad Beograd

- "Parking servis" je formiranjem Kontrolno-operativnog centra imao za cilj povećanje sigurnosti poslovanja centralizovanim upravljanjem i korišćenjem savremene tehnologije rada. Takođe, uz pomoć KOC-a predviđeno je smanjenje troškova poslovanja, povećanje bezbednosti i kvaliteta usluge prema krajnjim korisnicima - rekao je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.

Monitoring centar prvo je zamišljen kao kontrolno-operativni centar za potapajuće stubiće, jer je "Parking servis", odlukom Grada, dobio nadležnost da upravlja njima, a zatim je prerastao u tačku iz koje se kontroliše većina usluga koje pruža ovo komunalno preduzeće.