Siniša Mali o doktoratu: Ovo nije nikakva akademska borba, ovo je čista politika


IZVOR: Tanjug, Republika - 17.05.2019 | 07:47


Ministar finansija Srbije Siniša Mali izrazio je nadu da je posle izveštaja Beogradskog univerziteta stavljena tačka na osporavanje njegovog doktorata.

Foto: Republika

Siniša Mali

On je za današnje "Večernje novosti" rekao da se iskreno nada da je ta priča završena, "s obzirom na to da traje već pet godina i da su njegov rad ocenjivale čak tri komisije".

- Ono što me najviše boli jeste to što se eminentnim stručnjacima i uglednim profesorima koji su ocenjivali moj rad i studiozno ga ocenjivali manje veruje nego nekom ''tviter profesoru'' koji se bavi mnome svakodnevno već pet godina. Ja sam taj rad pisao pune tri godine, primenjujući i teorijsko i praktično znanje koje sam stekao u dotadašanjem akademskom i poslovnom životu - rekao je Mali.


On je podsetio da se baš u trenutku kada je došao na političku funkciju pojavio neki, do tada potpuno anonimni pojedinac, koji napiše tekst za internet portal i na taj način privuče pažnju javnosti.

- I zato tvrdim - ovo nije nikakva akademska borba, ovo je čista politika. Zbog ulaska u politiku su pokušali da mi ospore doktorat - naglasio je Mali.