Srpskoj porodici sa Kosova lopovi ukrali krave, a sada je opština odlučila da ih obraduje


IZVOR: Tanjug, Republika - 27.03.2019 | 14:03


Opština Gračanica donirala je danas kravu porodici Mitrović iz Radeva, kojoj su lopovi pre nekoliko dana ukrali dva grla, jednu kravu i jednu junicu, a na isti način ta porodica je bila oštećena i pre 10 godina.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović, obišao je ovu porudicu i tom prilikom istakao da ovakve krađe ulivaju nesigurnost, ali da su institucije tu da brinu o građanima i da svako sa svog nivoa nadležnosti mora da preuzme odgovornost.

- Strašno je kada čujete da se ovakve stvari dogode, posebno porodici koja živi od poljoprivrede, koja radi pošteno i koja svojim radom zarađuje za svoj život. Našli smo način da brzo regujemo i drago mi je da smo uspeli da u nekoj meri nadoknadimo štetu porodici Mitrović. Nadamo se da će im biti od pomoći i želimo da i ovoj, ali i svim ostalim porodicama poručimo da ćemo uvek biti tu kako bi im obezbedili siguran ostanak i opstanak - kazao je Popović.

Ocenio je da je to što se događa užasno, kao i to što se, kako je rekao, ovakve stvari još uvek dešavaju u vreme kada treba da težimo nekim drugim vrednostima.


- U 21. veku, mi i dalje imamo ljude koji kradu krave i steone junice i sa takvim stvarima ne možemo napred. Policija treba da radi preventivno i ovakve stvari treba da se spreče, jer u suprotnom postavljamo pitanje, ako ovakvi lopovi ne mogu da se zaustave, kako možemo da računamo da se reše neki veći zločini - naveoje Popović.

Supružnici Midrag i Olja Mitrović žive od male penzije i od poljoprivrede, obrađujući oko četiri hektara zemlje. 

Opštini Gračnica i predsedniku Popoviću zahvalili su se na brzoj reakciji.

Miodrag i Olja Mitrović ispričali su da im se isto dogodilo i pre 10 godina, ali da tada, kako je rekao, niko od nadležnih nije reagovao.

Zato, kažu, nisu ni očekivali da će im neko za samo nedelju dana pokloniti kravu.

- Ovako imamo volju kad znamo da ima neko da nas vodi, kome da se obratimo, imamo nadu jer ima onih koji hoće da pomognu - kazala je Olja Mitrović.