Skot visokog morala


IZVOR: E. S. T. - 14.01.2019 | 06:27


Moral američkih diplomata je dobar uprkos delimičnoj blokadi rada savezih organa, zbog čega mnogi službenici rade bez novčane nadoknade, kaže šef američke diplomatije Majk Pompeo.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Kajl Skot

Bez lažne skromnosti, jačanju morala američkih diplomata bar kada je reč o našoj zemlji, delimično je doprineo i Srpski telegraf. Podsećanja radi, ekipa našeg lista posetila je ambasadu SAD u Beogradu i najvišem diplomatskom predstavniku te zemlje Kajlu Skotu odnela paket sa najosnovnijim životnim potrepštinama. U kutiju su bili spakovani brašno, šećer, ulje, hleb, čvarci i jabuke jer smo bili ganuti činjenicom da ambasador ne prima platu, a zaista niko bolje od nas Srba ne zna kako je živeti pod višegodišnjim sankcijama i embargom.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jačanju morala američkih diplomata u Srbiji delimično je doprineo i Srpski telegraf

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sadržaj paketa pomoći

Delimična blokada rada saveznih organa počela je 22. decembra zbog nesuglasica između Kongresa i Bele kuće o budžetu i finansiranju zida na granici s Meksikom i to je do sada najduža blokada rada saveznih organa u SAD, gde oko 800.000 zaposlenih radi bez plate ili je na prinudnom odmoru.