GUJONU TEŠKO ZBOG ZABRANE ULASKA NA KOSOVO: Navikao sam da tu slavim svaku Novu Godinu i Božić, to je moj život!


IZVOR: Tanjug - 29.12.2018 | 09:22


Prvi čovek humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon izjavio je jutros da se nada da će mu biti ukinuta zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju i ocenio da Prištini smeta što ta organizacija omogućava ljudima na KiM da ostanu na svom ognjištu.

Foto: Tanjug/AP

Arno Gujon

On je rekao da mu je juče bilo teško kada je ostavio volontere na administrativnom prelazu Jarinje, kada su oni ušli na Kosovo, a on ostao.

- Četrnaest godina u to vreme svaki put ulazim na KiM, tamo dočekujem Novu godinu, Božić, to je pola mog života, navikao sam se na to i na prijatelje koje viđam svake godine na KiM, a ove godine ne mogu - rekao je Gujon u jutarnjem Dnevniku RTS.

Kako kaže, nije mu lako, ali je najbitnije da se pružanje pomoći nastavlja i da su volonteri mogli da uđu bez problema i da ovom trenutku dele humanitarnu pomoć (koze, krave, paketiće za decu, školski pribor i sportsku opremu).

- Najbitnije je da Srbi sa KiM znaju da mogu da računaju na našu bratsku podršku uprkos problemima i velikim izazovima sa kojima se suočavamo - istakao je Gujon.