IZRAELCI POKAZALI GDE JE HAMAS DRŽAO TAOCE! Niko ne bi ni pomislio da bi mogli da ih smeste tu! JEZIV SNIMAK! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 13.11.2023 | 21:45


Hagari je takođe dodao da se Hamas krije po bolnicama i da će IDF to dokazati pred svetom.

Foto: Tanjug-AP
IZRAELCI POKAZALI GDE JE HAMAS DRŽAO TAOCE! Niko ne bi ni pomislio da bi mogli da ih smeste tu! JEZIV SNIMAK! (VIDEO)

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) kontraadmiral Daniel Hagari, saopštio je da su elitne jedinice komandosa mornarice Šajet 13 i 401. oklopna brigada izvršile raciju na bolnicu Rantisi u gradu Gazi, koja leči decu.

 

 

Prema rečima Hagarija, ova bolnica je bila skrovište za operativce Hamasa, a prilikom racije pronađen je komandni i kontrolni centar Hamasa, samoubilački prsluci, granate, jurišne puške AK-47, eksplozivne naprave, RPG i drugo oružje.

Hagari je istakao da su u bolnici pronađeni i dokazi koji ukazuju da je Hamas tu držao taoce, koji su oteti prilikom upada Hamasa u Izrael 7. oktobra. Prema njegovim rečima, ovo je još uvek pod istragom, ali IDF ima obaveštajne podatke koji će to potvrditi.

- Osim oružja, pronašli smo i dokaze da su se teroristi Hamasa vratili u ovu bolnicu nakon masakra 7. oktobra, gde su klali Izraelce u njihovim domovima - rekao je Hagari na konferenciji za novinare. On je takođe dodao da se Hamas krije po bolnicama i da će IDF to dokazati pred svetom.

Hagari je istakao da IDF radi na omogućavanju bezbedne evakuacije pacijenata iz Rantisija i drugih bolnica u severnoj Gazi. Prema njegovim rečima, Izrael je pomogao upravnicima bolnica da evakuišu pacijente u bezbedniju bolnicu, a u poslednjoj nedelji evakuisano je 18 pacijenata iz Rantisija.

- Naš rat je protiv Hamasa, a ne protiv naroda Gaze, pogotovo ne protiv bolesnih, žena i dece - rekao je Hagari. On je dodao da Hamas koristi civile kao živi štit i da se IDF bori protiv njih, a ne protiv naroda.

Bonus video