DELEGACIJA SA KRITA NA ČUKARICI: Bratimljenje dveju opština!


IZVOR: cukarica.rs - 23.02.2018 | 13:29


Delegacija sa Krita predvođena predsednikom kritskog Parlamenta Jorgosom Piculisom posetila je danas Gradsku opštinu Čukarica. Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i predsednik Skupštine GO Čukarica Milan Stojić ugostili su i zamenika guvernera Krita Nikosa Ksilurakisa i gradonačelnika opštine Minoa Pedijada grada Irakliona Zaharijasa Kalogerakisa.

Foto: printscreen/cukarica.rs

Došli da se pobratime sa Čukaricom

Tema razgovora sa kritskom delegacijom bila je bratimljenje Gradske opštine Čukarica sa kritskom prestonicom, gradom Iraklionom, na čijem je čelu gradonačelnik Vasilis Labrinos.

Foto: printscreen/cukarica.rs

Danas je predsednik Gradske opštine Čukarica zvanično uručio pismo o namerama za bratimljenje Opštine sa ovim kritskim gradom, a radi razvoja saradnje u oblasti lokalne samouprave i pružanja usluga građanima, podsticanja privredne saradnje i razmene iskustava posebno u oblasti turizma, uspostavljnja saradnje u oblasti kulture, nauke i tehnologije, umetnosti, sporta i obrazovanja, sprovođenja zajedničkih projekata od interesa za građane i razvoj lokalnih samouprava i saradnje u uspostavljnju direktnih veza između ustanova i institucija sa svojih teritorija.

Inicijativu i podršku u ostvarivanju saradnje kroz bratimljenje Gradske opštine Čukarica i Irakliona, u skladu sa principima tradicionalno dobrih diplomatskih veza između Republike Srbije, pružio je ambasador Republike Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.