NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Opet radovi na Brankovom mostu, evo do kad će trajati


IZVOR: Republika - 16.03.2023 | 10:07


Radovi na zameni konzolnih elemenata čeličnih nosača stubova javne rasvete na 14 stubnih mesta na Brankovom mostu počeli su danas, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Beograda”.

Foto: ST/V. LUKIĆ
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Opet radovi na Brankovom mostu, evo do kad će trajati

Kako je precizirano, planirano je da se radovi obavljaju do 22. maja i nakon toga 24. i 25. maja, i to i vikendom i noću da bi se što manje ometalo normalno funkcionisanje saobraćaja.

Za potrebe izvođenja radova povremeno će se postavljati privremena saobraćajna signalizacija u krajnjim levim trakama u oba smera. Važno je da će za vreme tako postavljene privremene saobraćajne signalizacije biti omogućeno korišćenje žutih traka za saobraćaj svih motornih vozila.

Radovi će se izvoditi fazno. U navedenom periodu deo radova će se izvoditi sa pomoćnih skela ispod mostovske konstrukcije, u cilju što manjeg trajanja zauzeća kolovoznih traka na samom mostu. U vremenu kada se tehnički ne budu mogli izvoditi radovi, neće biti zauzeća kolovoznih traka, već će se saobraćaj na samom mostu nesmetano odvijati.

„Putevi Beograda” podsećaju i da su radovi na sanaciji betonskih konstrukcija – nosača stubova javne rasvete za 9 stubnih mesta okončani prošle godine.

Posle zimske pauze nastavlja se sanacija koja je od presudnog značaja za bezbednost na Brankovom mostu. Važno je i napomenuti i da nosači stubova javne rasvete nisu obnavljani više od pola veka.

BONUS VIDEO