ŽENA SE PORODILA NA PUMPI U DOBANOVCIMA! Dok je Hitna pomoć stigla, devojčica već došla na svet!


IZVOR: Republika - 14.03.2023 | 07:42


Hitna pomoć ju je prevezla u porodilište u Zemunu.

Foto: ST/Nebojša Mandić, Pixabay.com
ŽENA SE PORODILA NA PUMPI U DOBANOVCIMA! Dok je Hitna pomoć stigla, devojčica već došla na svet!

Jedna žena porodila se na benzinskoj pumpi na obilaznici od Surčina ka Dobanovcima, rekla je doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći za RTS.

- Dok je naša ekipa stigla, rođeno je zdravo žensko dete - rekla je doktorka.

Prema njenim rečima, bila je i pedijatrijska i odrasla ekipa Hitne pomoći koja je prevezla majku i bebu u porodilište u Zemunu.

- Beba i mama su dobro, ženi je to treće dete. Kada su krenuli bolovi, ona se zaputila u bolnicu, ali ih je beba preduhitrila pa je već stigla na svet pre dolaska u bolnicu. Ali roditelji su prisebno reagovali i zvali Hitnu koja im je krenula u susret, pa su veoma brzo prebačeni u Zemunsku bolnicu, gde je presečen pupčanik i izvađena posteljica, tako da je sve prošlo u najboljem redu - rekao je za "Blic" dr Tomislav Stefanović, upravnik GAK-a u KBC Zemun.

- Devojčica je teška 2. 950, odlično su i ona i mama, nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari, bebe nekad malo požure - dodao je dr Stefanović.

Inače, tokom noći u Beogradu, jedna trudnica je povređena u saobraćajnoj nesreći. Prema izveštaju Hitne pomoći, ona je zadobila lakše telesne povrede i preventivno je zbrinuta u GAK Višegradska.

BONUS VIDEO: