EVO ŠTA JE MOGUĆI UZROK "DETONACIJE" U BEOGRADU: Misteriozni zvuk zahteva dodatni oprez


IZVOR: Republika - 22.11.2022 | 16:42


Ljudi su danas masovno javljali da su čuli detonacije na Novom Beogradu, a najverovatniji uzrok detonacije krije se u jednom jednostavnom objašnjenju.

Foto: pexels.com
EVO ŠTA JE MOGUĆI UZROK "DETONACIJE" U BEOGRADU: Misteriozni zvuk zahteva dodatni oprez

Veliki broj građana danas su zabrinuli zvuci koji su previše ličili na neke prigušene detonacije. Po svemu sudeći, njihov uzrok nisu vojne vežbe, kako su mnogi mislili u početku, već buka koju je izazvao pad lima sa gradilišta.

- Nikakvih eksplozija i detonacija u Beogradu danas nije bilo, niti smo dobili bilo kakvu prijavu od građana da se nešto slično dogodilo - naveo je Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju, prenosi Blic.

Glavaš kaže da je odmah pošto su se ova vest pojavila, kontaktirao sa MUP i da mu je rečeno da nikavih ni kontrolisanih niti drugih detonacija nije bilo u glavnom gradu, ali da "jeste bilo buke sa gradilišta zbog olujnog vetra".

- Bilo je buke na gradilištima, u jednom trenutku je pao lim, to se čulo u centru grada - kaže Glavaš.

On je uputio apel da se u situaciji kada duva ovako jak vetar, kao što je to slučaj danas, a koji u nekim delovima ima i orkansku jačinu, da gradilišta treba da budu dobro obezbeđana, kao i krovovi i terase, sve ono gde bi nagli naleti vetra mogli da obore nešto od predmeta.

- Jak vetar duvaće do sutra ujutru, a poseban apel upućujem gradilištima, da ih dobro obezbede - rekao je Glavaš.

Takođe, dodao je, u ovoj situaciji treba voditi računa i o delovima fasada koji su oštećeni i koji bi takođe mogli da se odlome usled jakog vetra, prenosi Blic.

BONUS VIDEO: