O UBISTVU ALEKSANDRA GLIGORIJEVIĆA PUKIJA: Evo zašto je Belivuk bio nervozan zbog raskomadanog Gligorijevića


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 07.11.2022 | 19:10


Puki je već bio ušao u kuću iz koje se ne izlazi, Srđan Lalić o ubistvu Gligorijevića i pregledu njegovog Skaja.

Foto: ST/N. PANČIĆ/Starsport/Instagram
O UBISTVU ALEKSANDRA GLIGORIJEVIĆA PUKIJA: Evo zašto je Belivuk bio nervozan zbog raskomadanog Gligorijevića

Srđan Lalić govori o tome kako je Veljko Belivuk saznao da je Aleksandar Gligorijević Puki izdajnik.

- Golf sive boje koje je stajalo na stadionu i služio za zadatke, Belivuk daje Gligorijeviću, a koji sam ja prethodno ozvučio. Za nekoliko dana Belivuk se pojavljuje vidno iznerviran jer je čuo da je Gligorijević izdajnik. Okupljaju nas Veljko Belivuk i Marko, mene, braću Budimir, Jankovića, Draganića. Ponudili su mu da kupi travu i da ponese marker za obeležavanje trave, da ostavi telefon, samo da ponese skaj - govori Lalić o Pukiju.

Kako priča svedok saradnik u predmetu Belivuk - Miljković, Puki se našao sa Markom Budimirom kod Beton hale, na mestu koje nije pokriveno nadzorom.

- Pratili smo ga škodom Miljković i ja. Marko i ja smo otišli do marketa u kupovinu - navodi Lalić i dodaje:

- Miloš Budimir ga je udario pesnicom u lice, a onda su sa sprata sleteli ostali. Javljaju nam da je savladan, skinuli su ga u veš. Ja tada prvi put uživo vidim kuću. MIljković ulazi u kuću, a kod mene u kola ulazi Marko Budimir i predaje mi kesu sa Gligorijevićevim satom, lancem, šnalom od kajiša, koje smo bacili u kanal u Krnjači. Garderobu smo spalili. 

Kako priča Lalić, njegov zadatak je bio da proveri Gligorijevićev Skaj.

- Komunicirao je sa Trajkom i još nekima, ali ništa nisam našao, ali to nisam mogao da javim MIljkoviću, jer je već Puki bio ušao u kuću iz koje se ne izlazi. Penjem se na sprat kuće gde vidim Belivuka, Marka i Budimira u kombinezonima sa tregerima, krvave. Veljko je bio vidno nervozan, verovatno jer je dugo znao Gligorijevića. 

Tada je, kako priča Lalić, prvi put video šest belih džakova uvezanih u paru i jedan pun odvojen.

- Džakove vezuju u par zbog balansa da se lakše nose. Odneli smo raskomadanog Gligorijevića u tim džakovima do reke, gde su odsecali donji deo da sadržaj ispadne lakše. U sasušenom potoku je Draganić zapalio taj džak opremom iz ranca koju je uvek nosio u rancu na leđima. 

BONUS VIDEO: