POLICAJCI PLAKALI NAD TELOM KOLEGE: Pretpostavlja se da je vozač bio pod dejstvom alkohola ili opijata!


IZVOR: Republika - 19.08.2022 | 10:03


Božidar Koprivica, saobraćajni policajac, nastradao je juče, tokom potere za bahatim vozačem, koji je upravljao "reno kangom".

Foto: Printscreen/Društvene mreže
POLICAJCI PLAKALI NAD TELOM KOLEGE: Pretpostavlja se da je vozač bio pod dejstvom alkohola ili opijata!

U poteri u kojoj je juče poginuo saobraćajni policajac Božidar Koprivica učestvovalo je nekoliko vozila policije iz Novog Sada, a između ostalih na poziv preko radio veze uputio se i Božidar.

Građani su prijavili da vozač "renoa" vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke.

Pretpostavlja se da je bio pod dejstvom alkohola ili opijata.

Veliki broj patrola bio je upućen na lice mesta Božidar je krenuo iz Novog Sada po pozivu na radio vezi i prošao je kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo kroz Partizansku ulicu, ali mu je kod jednog marketa iz sporedne ulice izašao automobil "pežo 206" kojim je upravljala meštanka Rumenke stara 35 godina, prenosi Telegraf.

U momentu nesreće, ovaj policajac imao je uključenu svetlosnu i zvučnu signalizaciju, a svojim službenim motociklom udario je u suvozačeva vrata i na mestu je stradao.

Na lice mesta ubrzo su došle njegove kolege, ali i hitna pomoć, međutim, njemu nije bilo spasa.

U toku uviđaja na lice mesta stigao je i načelnik PU Novi Sad, Goran Radonjić i njegovi pomoćnici.

Izvor Telegrafa navodi da su policajci plakali i da su bili potpuno emotivno slomljeni, ali su uviđaj ipak uradili po svim propisima i potpuno profesionalno.

Iza Božidara su ostale dve ćerkice, starija ima 14 godina, dok mlađa ima nepunih 10. Njegovi poznanici navodi da je bio porodični čovek i uzoran policajac bez ijedne mrlje u karijeri, među komšijama je važio za vrednog i radnog čoveka koji je uvek svima pomagao.

Pre nego što je prešao na radno mesto u saobraćajnoj policiji, radio je kao policijac u policijskoj ispostavi Detelinara, a nažalost u reonu te ispostave je i izgubio život, a na lice mesta među prvima su stigle kolege iz te stanice.