"Kod nas nema ajkula"! Turisti upozoravali spasioce da su videli morskog psa, oni im se smejali! Žana otkriva šta se dešavalo pre pokolja u Hurgadi!


IZVOR: Republika - 04.07.2022 | 11:23


Ovde nema ajkule, nikada ih nije ni bilo, rekli su im spasioci prema tvrdnjama ruskih turista.

Foto: Printscreen/Youtube/EL Etos UT
"Kod nas nema ajkula"! Turisti upozoravali spasioce da su videli morskog psa, oni im se smejali! Žana otkriva šta se dešavalo pre pokolja u Hurgadi!

Egipatski spasioci su upozoreni da su ajkule u vodi u blizini odmarališta na Crvenom moru samo nekoliko minuta pre nego što je penzionerku Elizabetu Cauer (68) iz Austrije ista i usmrtila. Međutim, spasioci su se na ova upozorenja turista smejali.

Gosti koji govore engleski upozorili su u petak egipatske čuvare u "Sahl Hasheesh", južno od Hurgade, tvrdeći da su videli ajkule u vodi, na šta su oni rekli da tu nema ajkula, prenosi Dejli Mejl. 

- Ovde nema ajkule, nikada ih nije ni bilo - rekli su im spasioci prema tvrdnjama ruskih turista.

Ubrzo potom desio se napada na Elizabetu iz Austrije, a par stotina metara dalje pronađeno je telo druge žene iz Rumunije koju je ubila ajkula. Detalje o njenoj smrti otkrila je turistkinja iz Rusije Žana koja je rekla novinarima da je Rumunka nestala iz hotela "Premiere Le Reve", a njeno telo je pronađeno tek nakon dva dana. Žana je potom dodala kako veruje da je žena iz Rumunije bila prva žrtva napada ajkule.

Foto: printscreen/youtube.com

Ajkula, Ilustracija

 

- Nakon prve žrtve niko nije zatvorio nijednu plažu. Plivala sam slobodno... Oni su, kao i uvek, hteli da to sakriju, ali kada se saznalo da su u pitanju dve žrtve, konačno su se uskomešali - rekla je Žana.

U jednoj grupi za turiste na jednoj ruskoj društvenoj mreži napisano da su se čuvari oglušili na upozorenja turista na ajkule: 

- Ljudi su ih upozorili a oni su im se smejali, govoreći da u Sahl Hašišu nema ajkula i da ih nikada nije bilo. Iskreno rečeno, sve je u egipatskom stilu... Nema nauke, nema pravog sistema.

Juče su zvaničnici u pokrajini Crvenog mora rekli da će područje napada i Hurgada biti zatvoreni za sve aktivnosti na moru, uključujući pecanje i ronjenje.

Bonus video: