Ćerka Merime Njegomir sedam meseci posle smrti pevačice: Vremenom je sve teže, još čuvam mamine GLASOVNE PORUKE


IZVOR: Republika - 18.06.2022 | 22:11


Merima Njegomir preminula je 20. novembra 2021. godine.

Foto: printscreen
Ćerka Merime Njegomir sedam meseci posle smrti pevačice: Vremenom je sve teže, još čuvam mamine GLASOVNE PORUKE

 Merima Njegomir pevačica narodne i izvorne muzike preminula je pre sedam meseci.

Ona je iza sebe ostavila četvoro dece, Ljubicu, Jelenu, Milicu i Marka koji su osnovali fondaciju koja će nastaviti da pomaže talentovanim muzičarima. Tako su organizovali i koncert, koji će se održati 27. juna na "Kolarcu".

Foto: printscreen

Merima Njegomir

 

Sav novac od prodaje ulaznica ide u fond koji će pomagati mlade, a na Vidovdanskoj rukoveti će nastupiti Jadranka Jovanović, Oliver Njego, Ekstra Nena, profesor Nikola Rackov sa specijalnim gostima, Cecom Bojković i Narodnim orkestrom RTS pod upravom Vlade Panovića.

- Mama je uvek pomagala mladim talentima, ulagala je u njih i ostavila zavet čuvanja tradicionalne muzike. Zbog toga smo osnovali fondaciju, da se njeno delo nastavi. Prvi koncert Vidovdanska rukovet biće održan 27. juna u 20 časova, a novac od prodatih ulaznica ide u fond - počela je Ljubica, koja se teško bori sa gubitkom majke.

Foto: Printscreen Instagram/ljubicanjegomir

Ljubica i Merima Njegomir

 

- Kako koji dan. Vremenom nije lakše, teže je. Postajete svesni da se to desilo. Jedino naučite da je to surova realnost, učite da živite s tom rupom. Nije praznina, nego rupa, fizički boli. Ćutim tada. Razne faze prolaze, tuga, neverovanje, ignorisanje. Kao da ne poznajem tu osobu koja je umrla. Sad sam u nekoj fazi negiranja. Nisam mogla da zamislim stepen te grozote. Ona bi na moje plakanje rekla: "Nemoj da se glupiraš, Ljubice, dobro sam - rekla je Ljubica za Kurir i dodala:

- Nisam mogla da slušam njene pesme dva meseca. Pre nekoliko dana sam ih slušala. Ali ne mogu da slušam kako priča u emisijama. Imam glasovne poruke, nema šanse... Jednu sam čula i bilo mi je teško.

Foto: printscreen

Merima Njegomir

 

BONUS VIDEO