SPREMNI SMO ZA SNEŽNE PADAVINE! Vesić obišao komandni centar Beograd puta: Od jutros nema zastoja nijednog prevoza (FOTO)


IZVOR: Republika - 12.12.2021 | 07:59


Beograd put je potpuno spreman za snežne padavine i od jutros nema zastoja nijednog prevoza, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da će se tokom dana preventivno posipati so kako se ne bi stvarala poledica na ulicama.

Foto: Grad Beograd
SPREMNI SMO ZA SNEŽNE PADAVINE! Vesić obišao komandni centar Beograd puta: Od jutros nema zastoja nijednog prevoza (FOTO)

Vesić, koji je jutros obišao komandni centar Beograd puta na Novom Beogradu, rekao je Tanjugu da je grad spremno dočekao sneg i da je na ulicama angažovano 110 kamiona, kao i 15 multikar vozila, koja čiste 2.400 km ulica prvog i drugog prioriteta.

- Sve funkcioniše, kamioni čiste 1.900 km ulica prvog prioriteta, to su ulice kojima ide javni prevoz i koje moraju da budu čiste četiri sata po prestanku padavina i 500 km ulica drugog prioriteta, koje treba da budu čiste 48 sati posle prestanka padavina - rekao je Vesić za Tanjug.

On je naveo da Putevi Srbije čiste oko 300 km auto-puta i drugih velikih saobraćajnica na teritoriji Beograda, te da ima 15.800 tona soli, oko 2.000 tona kamenog agregata i 10.000 litara kalcijum-hlorida.

- Potpuno smo spremni da sve ulice pospemo sa soli i na taj način sprečimo stvaranje leda - dodao je Vesić.

Naveo je da je Grad podelio po 4.000 džakova sa po pet kilograma soli za svih 17 opština.

- Svi upravnici stambenih zgrada mogu da preuzmu besplatno džakove u gradskim opštinama i da očiste ispred svojih zgrada. Zahvalni smo radnicima Beograd puta i nastavićemo tokom zime da budemo u stepenu najviše pripravnosti - istakao je Vesić. POGLEDAJ GALERIJU

Zamenik gradonačelnika je naglasio i da će usled većih količina padavina, službe brzo reagovati i dodao da je angažovano oko 200 radnika Beograd puta, kao i da je u pripravnosti još oko 800 radnika Gradske čistoće, Zelenila, Parking servisa...

- Oni su spremni da čiste stajališta, prilaze domovima zdravlja, vrtićima i svim ostalim javnim službama i o njihovom angažovanju ćemo odlučivati u toku dana, u zavisnosti od količine padavina - rekao je Vesić.

Hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas zbog očekivanih većih količina padavina - u nižim delovima Beograda od pet do 15 centimetara, a u višim oko 20 centimetara.

Na Avali i Kosmaju očekuje se i do 30 centimetara snega.

Bonus video: