(FOTO) Grad HITNO reagovao nakon skrnavljenja "Večne vatre": Vesić otkrio detalje!


IZVOR: Republika - 30.12.2020 | 13:22


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na zvaničnoj Fejsbuk stranici da je očišćen spomenik "Večne vatre" koji je prethodno oskrnavljen.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Goran Vesić

Objavu Gorana Vesića prenosimo u celosti:

- Brzom reakcijom gradskih službi i JKP Pogrebne usluge očišćen je spomenik Večne vatre na Spomen-groblju Oslobodiocima Beograda koji je sinoć vandalizovan. Zbog oštećenja koja su naneta gasnim instalacijama, gorionik odakle je tinjao večni plamen još uvek nije osposobljen, ali biće popravljen 06. januara i tada očekujemo da će spomenik Večne vatre u potpunosti povratiti svoju funkciju - navodi zamenik gradonačelnika.

Брзом реакцијом градских служби и ЈКП Погребне услуге очишћен је споменик Вечне ватре на Спомен-гробљу Ослободиоцима... Posted by Горан Весић on Среда, 30. децембар 2020.

Vesić se prethodno oglasio osudivši skrnavljenje spomenika "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda.

Veić je rekao da policija trenutno pokušava da identifikuje počinioce.

- Najoštrije osuđujem ovaj nasilni akt uperen protiv svih onih koji su herojski položili svoje živote u oslobođenju Beograda - napisao je Vesić na Fejsbuk profilu.

Naveo je da je reč o "besprizornom i nenormalnom" delu i dodao da će se lično potruditi da počinioci budu što pre identifikovani i najstrože kažnjeni.

ОСКРНАВЉЕН СПОМЕНИК ВЕЧНЕ ВАТРЕ, ХИТНО ОТКРИТИ ПОЧИНИОЦЕ Синоћ је у Београду извршен вандалски чин чија је мета био... Posted by Горан Весић on Среда, 30. децембар 2020.

Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda oskrnavljen je u noći između utorka i srede kada su plamen ugasili nepoznati počinioci i farbom na njemu napisali "Oslobodioci? Ne, nikada" i precrtali srp i čekić.

Spomenik su na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Lavrova.