ZBOG KORONE UKINUTE SVE NOVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE: Ove godine neće biti organizovan doček u Beogradu!


IZVOR: Kurir, Republika - 10.12.2020 | 09:38


"Grad Beograd je posle dopisa Gradskog zavoda za javno zdravlje doneo odluku da se ove godine ne organizuju tradicionalne novogodišnje manifestacije", potvrdio je u sredu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Foto: Ilustracija

Prema toj odluci, Grad Beograd ne organizuje nijedan javni događaj povodom dočeka Nove 2021. godine.

- Sa ovom odlukom čekali smo do danas kada smo dobili zvaničan stav Gradskog zavoda za javno zdravlje da nema uslova za organizaciju ovih događaja - kazao je Vesić za "Kurir".

On napominje da to znači da ove godine neće biti ni Božićnog seoceta, ni Ulice otvorenog srca, ni Trga bajki, ni popularnih tezgi u Knez Mihajlovoj, ni programa "Beograd otmeno", ni tradicionalnih koncerata ispred Doma Narodne skupštine, ni vatrometa.

Neće biti postavljene kućice na Trgu Republike i neće biti održan nijedan onlajn koncert u okviru programa "Razglednica iz Beograda".

Vesić je podsetio i da Grad Beograd ove godine u budžetu nije predvideo nijedan dinar za organizaciju dočeka Nove godine.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Goran Vesić

Objasnio je da se tih para grad odrekao još prilikom prvog rebalansa budžeta iz aprila ove godine kada je budžet smanjen za oko 15 odsto i da je tada ukinuto finansiranje svih programa koji nisu neophodni za funkcionisanje grada.

Kaže i da su se tokom jeseni gradu javile kompanije koje su želele da budu sponzori i Grad Beograd je zahvalan, jer su želele da obraduju naše građanke i građane.

- Pozivamo sve Beograđanke i Beograđane da poštuju sve mere, da nose zaštitne maske i da ne odlaze na mesta gde ima mnogo okupljenih ljudi. Kompanijama koje su želele da budu sponzori novogodišnjih programa zahvaljujemo i pozivamo ih da taj novac uplate u dobrotvorne svrhe ili za kupovinu medicinske opreme. Samo tako dočekaćemo živi i zdravi 2021. godinu za koju svi verujemo da će biti srećnija od ove koja se završava - poručio je Vesić.

 

 

 
$bp("Brid_07589925", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});