Vesić najavio da će Savski trg postati novi centar grada i muzej na otvorenom


IZVOR: Tanjug, Republika - 30.08.2020 | 13:42


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je danas fotografije na kojima se vidi obnovljena fasada zgrade nekadašnje Železnicke stanice, navodeći da Savski trg postoje novi centar grada.

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Goran Vesić

- Zgrada bivše Železničke stanice nekada i sada. Savski trg, najveći u Srbiji, postaje novi centar grada, muzej na otvorenom. Tako se uređuje i voli Beograd. Idemo dalje! - naveo je Vesić na Fejsbuku, gde je objavio fotografije nekadašnje Železničke stanice pre i posle renoviranja.

Vesić je i sinoć objavio fotografije nekadašnje Železničke stanice, navodeći da je nedavno obnovljena fasada osvetljena i da je puštena u rad dekorativna rasveta.

Vesić je napisao da će bivša stanica biti Muzej Nikole Tesle, najveći i najreprezentativniji na svetu.

 

- Tek sada se vidi lepota ove zgrade. Ponosan sam! - naveo je Vesić.

On je dodao da je ovih dana slušao, kako je naveo, (predsednika S SP Dragana Đilasa) i lažne srpske elite kako ''plaču nad sudbinom stanice".

- Do skoro je ova zgrada prokišnjavala, a fasada na zgradi se raspadala. Ni krov nisu bili u stanju da poprave, ni fasadu da okreče, a sada kada smo je obnovili setili su se ove zgrade. Kakvo licemerje! - napisao je Vesić.

 
$bp("Brid_98794659", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});