Vesić obišao radove u Petoj beogradskoj gimnaziji


IZVOR: Republika - 13.05.2020 | 09:23


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Pete beogradske gimnazije koji, kako je rekao, koštaju oko 3,5 miliona evra.

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić u gimnaziji

Podsetio je da ta škola postoji 82 godine i dodao da je za sve to vreme nešto malo rađeno na trećem spratu, ali da nikada nije rađena njena ozbiljna i temeljna rekonstrukcija.

- Veoma sam srećan što smo zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a mi u Gradu Beogradu radimo zajedno sa njima i obezbeđujemo sredstva za renoviranje važnih objekata u Beogradu, došli u situaciju da se u ovu gimnaziju uloži oko 3,5 miliona evra, da ona bude potpuno rekonstruisana i da pruža ono što treba da pruža jedna moderna obrazovna ustanova đacima - rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Naveo je da će u tu školu ići 1.250 đaka i dodao da je rok za završetak radova prvi decembar, ali da je plan da do prvog septembra budu završene sve učionice i delovi koji su važni za nastavak školske godine, kako bi se učenici tada vratili u školske klupe, a da se naknadno izvode radovi koji nemaju veze sa samom nastavom.

Vesić je zahvalio svima koji učestvuju u ovome jer je, kako je istakao, obrazovanje najvažniji adut koji kao država možemo da imamo u 21. veku.

"Obrazovanje je nešto što je neophodno jer mi samo sa obrazovanjem možemo da dostignemo druge razvijene zemlje. I zato, narodi koji ulažu u obrazovanje ulažu u sopstvenu budućnost i zato se zahvaljujem svima koji imaju razumevanja za to da je neophodno da obnovimo naše školske objekte kako bi našoj omladini pružali bar onakve uslove kakvi postoje u drugim razvijenim zemljama", rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio Gradu Beogradu i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je, kako je rekao, u poslednje četiri godine u ovom delu Palilule uloženo mnogo novca.

- Presrećan sam zbog toga. Trenutno rekonstruišemo ovu školu u potpunosti, gledaćemo da je opremimo i kompletnim nameštajem kako bi deca prvog septembra mogla da pohađuju nastavu u modernom, prelepom objektu - rekao je Jovičić.

Podsetio je da je rekonstruisana i Paliluska pijaca, da se sređuju ulice, zelene površine...

- Kada pogledate koliko je energije uloženo u poslednje četiri godine u ovom delu grada, to se nije moglo videti u prethodnih 30 godina - rekao je Jovičić.

Direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović je izrazila zadovoljstvo zbog obnove te škole na šta su, kako kaže, dugo čekali.

- Verujem da ćemo, kada radovi budu završeni, svi biti potpuno zatečeni kada budemo ušli u taj prostor gde je sve novo, čisto i gde će naši đaci na potpuno drugačiji način doživljavati obrazovanje i svoj boravak u školi - dodala je ona.