Gradonačelnici Beograda i Tirane razgovarali o stravičnom zemljotresu


IZVOR: Republika - 26.11.2019 | 16:45


Gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić pozvao je danas gradonačelnika Tirane, Eriona Veliaja povodom stravičnih zemljotresa koji su rano jutros pogodili albanske gradove I ponudio pomoć Grada Beograda.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zoran Radojičić

Gradonačelnik Radojičić je u telefonskom razgovoru izrazio žaljenje zbog tragičnih događaja i istakao da su misli Beograđana sa svim stanovnicima gradova pogođenih zemljotresima. 

- Gradonačelnik Veliaj, koji je i sam sa porodicom  u ranim jutarnjim satima  osetio jačinu zemljotresa, je duboko potresen. Zahvalio mi je na podršci I pozivu I rekao da ćemo biti u kontaktu.  Obavešten je  da je spasilačka ekipa iz Srbije stigla u Albaniju. Ovo je velika tragedija, uputio sam iskreno saučešće porodicama nastradalih. Strašne su slike dece i ljudi zarobljenih pod ruševinama, kao i njihovih uništenih ognjišta. Saosećamo sa bolom koji osećaju i Grad Beograd je spreman da pomognemo u otklanjanju posledica zemljotresa - kratko je rekao Radojičić nakon telefonskog razgovora sa kolegom iz Tirane.