(FOTO) Vrabac servis novi prevoz za Beograđane


IZVOR: Republika - 05.08.2019 | 10:24


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da će Beograđani dobiti "Vrabac servis", novi prevoz na električni pogon u prostoru pešačke zone.

Foto: Srpski telegraf

"Vrabac servis"

Beogradski "vrabac servis", četiri električna autobusa, koji će se kretati u pešačkoj zoni u centru grada, biće nešto što Beograd do sada nije imao! Trasa ovog servisa biće: - Garaža Obilićev venac-Ruski car-Čika Ljubina-Knez Mihajlova-Vuka Karadžića-Kralja Petra-Saborna crkva-Kosančićev venac-Pop Lukina-Topličin venac-Tanjug-Obilićev venac.

Gradsko saobraćajno preduzeće obučilo je vozače za upravljanje ovim električnim autobusima, a "vrabac servis" će saobraćati od 08-22 sata svaki dan.

"Vrabac servis" počinje sa saobraćajem 1. septembra, a totemi za stajališta, iako su nabavljeni, neće biti postavljeni prvih mesec dana dok se ne utvrde konačne potrebe korisnika.

Foto: Srpski telegraf

"Vrabac servis"

Sekretarijat za saobraćaj planira da do 1. septembra pripreme sve što je potrebno za pokretanje ovog servisa kao što su građevinske intervencije na trasi, signalizacija i postavljanje potapajućih stubića sa kamerama za prepoznavanje tablica koje upravo nabavljamo.

Foto: Srpski telegraf

"Vrabac servis"

Tako će stanovnici našeg grada koji žive u pešačkoj zoni kao i turisti imati jedinstvenu priliku da koriste besplatan prevoz kakav ima svega nekoliko gradova u Evropi.