SERGEJ ŠOJGU PORUČIO NEMCIMA: Pitajte dedove kako se razgovara sa Rusijom


IZVOR: sputniknews.com, Republika - 12.08.2018 | 19:14


Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je Nemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sete pouka iz istorije.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Šojgu i Vladimir Putin

- Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Nemačkoj, pre nego što izgovore takve reči, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što je Nemačka uradila našoj zemlji, mislim da tamo narednih 200 godina ne bi trebalo o tome da govore, ne bi trebalo da daju izjave. Neću govoriti oštrije i grublje, mislim da ste me razumeli - odgovorio je Šojgu, a prenosi RT. 

On je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše izjavu nemačke ministarke odbrane Ursule fon der Lajen da sa Moskvom treba razgovarati sa pozije "jedinstva i snage". 

Ministar je rekao i da bi bilo poželjno da se sete istorije, pre nego što počnu da daju savete o razgovoru sa Rusijom sa pozicije sile. 

- To što se tiče razgovora sa pozicije sile: opet se vratite u istoriju. Ako sami ne čitate, pitajte dedove: kako je to razgovarati sa Rusijom sa pozicije sile. Oni vam mogu ispričati - posavetovao je Šojgu. 

Ranije je ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen pozvala da se pokaže oštriji stav prema Rusiji.