IZRAELSKI MINISTAR ŠOKIRAN: Erdogan i Hamas planiraju užasne zločine! Šta se dešava iza zatvorenih vrata?


IZVOR: Republika/A.N. - 20.04.2024 | 19:00


Izraelski ministar spoljnih poslova osudio sastanak Erdogana i lidera Hamasa

Foto: Tanjug/AP
IZRAELSKI MINISTAR ŠOKIRAN: Erdogan i Hamas planiraju užasne zločine! Šta se dešava iza zatvorenih vrata?


Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac oštro je osudio nedavni sastanak turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i šefa političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea. Kac je na Tviteru napisao: "Muslimanska braća – silovanja, ubistva, skrnavljenje leševa i spaljivanje beba. Erdogane, sram te bilo." Ova izjava izazvala je veliku pažnju javnosti i dodatno zaoštrila odnose između Izraela i Turske.

Erdogan primio Hanijea i razgovarali o situaciji u Pojasu Gaze

Pre sastanka sa Hanijeom, Erdogan je primio lidera Hamasa u palati Dolmabahče u Istanbulu. Tokom njihovog susreta, razgovarali su o situaciji u Pojasu Gaze, kao i o koracima neophodnim za isporuku humanitarne pomoći i postizanje prekida vatre u ovom regionu. Ova poseta izazvala je podeljene reakcije širom sveta, posebno u kontekstu već napetih odnosa između Izraela i Hamasa.

Reakcije na Tviteru i šta sledi u odnosima Izraela i Turske

Nakon ministra spoljnih poslova Izraela Kaca, društvene mreže su preplavljene reakcijama na ovaj događaj. Mnogi se pitaju kakav će biti dalji razvoj odnosa između Izraela i Turske, s obzirom na oštre reči koje su upućene između zvaničnika ove dve zemlje. Ovakvi diplomatski incidenti mogu dodatno uticati na već kompleksne međunarodne odnose na Bliskom istoku.

BONUS VIDEO