IZRAEL UVEO OGRANIČENJA NA OKUPLJANJA CIVILA: Susedna država zatvorila svoj vazdušni prostor usled pretnje Irana


IZVOR: Republika/I.M. - 13.04.2024 | 21:49


Smernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi.

Foto: Republika.rs
IZRAEL UVEO OGRANIČENJA NA OKUPLJANJA CIVILA: Susedna država zatvorila svoj vazdušni prostor usled pretnje Irana

Potparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Danijel Hagari, najavio je nova ograničenja za okupljanja civila, usled mogućnosti napada Irana na Izrael.

Smernice Komande unutrašnjeg fronta zabranjuju obrazovne aktivnosti širom zemlje i ograničavaju okupljanja na 1.000 ljudi, dok u nekim oblastima, poput granica sa Gazom i Libanom, već postoje stroža ograničenja okupljanja.

Iako je većina obrazovnih institucija trenutno zatvorena zbog praznika Pasha, Hagari kaže da se ograničenja odnose i na školska putovanja i kampove i važiće do ponedeljka u 23 sata, prenosi Tajms of Izrael.

Hagari kaže da je izraelska protivvazdušna odbrana "u pripravnosti" i da je ''na desetine aviona spremno na nebu".

U međuvremenu, Jordan će privremeno zatvoriti svoj vazdušni prostor za sve avione koji dolaze, odlaze i tranzitiraju, navodi jordanska državna agencija Al-Mamlaka usled pretnje od iranskog napada na Izrael.

Zatvaranje vazdušnog prostora Jordana počinje večeras, a nije poznato do kada će važiti ovo pravilo, javlja Tajms of Izrael.

Izraelski Kanal 12 izvestio je da su se dva leta emiratske avio-kompanije ''Fly Dubai'' vratila ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što su poletela za Izrael, navodno zbog zabrinutosti u vezi sa iranskom pretnjom ili odlukom Jordana da zatvori svoj vazdušni prostor.