ŽELITE DA RADITE ZA CIA? Ovo je posao za one koji su spremni da žrtvuju društveni život - ali za dobru platu! Morate ispod minute da uradite ovoliko TRBUŠNJAKA I SKLEKOVA


IZVOR: Republika/A.N. - 10.04.2024 | 22:00


Visoki standardi za izbor kandidata za ulogu "izvršnog zaštitnog agenta"

Foto: Tanjug/AP
ŽELITE DA RADITE ZA CIA? Ovo je posao za one koji su spremni da žrtvuju društveni život - ali za dobru platu! Morate ispod minute da uradite ovoliko TRBUŠNJAKA I SKLEKOVA


Centralna obaveštajna agencija (CIA) traži kandidate za ulogu "izvršnog zaštitnog agenta" koji su patriotski, pouzdani i, najvažnije, dovoljno fizički spremni da izvedu 27 trbušnjaka i 18 sklekova za samo 1 minut. "Izvršni zaštitni agent pruža 24/7/365 naoružanu zaštitu liderima obaveštajne zajednice širom sveta. Služićete u timovima na stranim i domaćim lokacijama, sarađivati sa stranim bezbednosnim zvaničnicima, upravljati oklopljenim vozilima, analizirati pretnje radi modifikacije zaštitnih profila, i koristiti izdatu opremu i oružje", navodi se u oglasu za posao.

Fizička sprema kao ključni uslov

Ova visoko kvalifikovana pozicija zahteva od kandidata da prođu kroz iscrpljujući test fizičke spreme za selekciju, kao i godišnji test da bi zadržali ulogu. Pored trbušnjaka i sklekova, test zahteva od aplikanta da završi 1,5 milje trčanja za manje od 15 minuta i 20 sekundi, 300-metarsku trku za manje od 1 minut i 8 sekundi, i vuču lutke teške 180 funti za manje od 2 minuta. Pored ispunjavanja fizičkih smernica, kandidat mora imati najmanje 18 godina, biti državljanin SAD-a spreman da se preseli u oblast Vašingtona, DC, registrovan za Selektivnu službu i sposoban da prođe sigurnosne i medicinske procene.

Radni uslovi i zadovoljstvo većeg dobra

Iako fizički zahtevi mogu odvratiti aplikante, barem oni koji uspeju imaju "mogućnosti za domaća i inostrana putovanja." Ova punovremena pozicija nudi kandidatima platu u rasponu od 66.654 do 122.459 dolara, mada je "moguć viši početni iznos plate" u zavisnosti od nivoa iskustva. Međutim, prihvatanje karijere u ovoj oblasti eliminiše mogućnost socijalnog života jer posao zahteva rad vikendom, praznicima i večerima, kao i prekovremene sate. Iako posao ima mnoga ograničenja, CIA želi da podseti aplikante na veće dobro koje uloga služi. "Kao zaposleni u CIA-i, takođe ćete imati zadovoljstvo znajući da je vaš rad deo nečeg većeg od samog sebe", navodi se na sajtu. "Naš rad je vođen jednom misijom: da držimo našu naciju bezbednom."

(NY POST)

BONUS VIDEO