IZRAEL JE NA KORAK OD POBEDE: Netanjahu sija od zadovoljstva, evo šta je poručio Hamasu pred "odlučujuće bitke"


IZVOR: Republika/I.Đ. - 07.04.2024 | 14:33


Istakao je da Izrael, uprkos rastućem međunarodnom pritisku, neće popustiti pred ''ekstremnim'' zahtevima lidera Hamasa

Foto: Tanjug/AP
IZRAEL JE NA KORAK OD POBEDE: Netanjahu sija od zadovoljstva, evo šta je poručio Hamasu pred "odlučujuće bitke"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je ''Izrael na korak od pobede'' i da je ''Hamas taj koji sprečava dogovor o taocima''.

On je rekao da Izrael neće pristati na prekid vatre ni posle šest meseci rata u Pojasu Gaze, sve dok ne budu oslobođeni taoci koje Hamas drži negde u enklavi, prenosi Rojters.

Istakao je da Izrael, uprkos rastućem međunarodnom pritisku, neće popustiti pred ''ekstremnim'' zahtevima lidera Hamasa.

Komentarišući masovni protest protiv vlade i poziv demonstranata da vlada postigne dogovor o taocima, Netanijahu je rekao da "osuđuje svaki oblik nasilja, gaženje demonstranata ili napad na policajce".

Više hiljada ljudi protestovalo je juče u više izraelskih gradova, tražeći da izraelska vlada pristane na sporazum o oslobađanju talaca iz Gaze.

Iranski konzulat u Damasku, prestonici Sirije, nastavio je sa radom u novoj zgradu, pored one koja je pogođena u napadu Izraela 1. aprila, prenosi IRNA.

Konzulat je počeo juče sa radom posle napada u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana obećalo osvetu za napad.